2009. augusztus 16., vasárnap

csupaegészség


A sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, sózzuk, hozzáadjuk a kifacsart citrom levét, rácsorgatjuk a mézet, majd zöldsalátaleveleken tálaljuk a savanyú káposztával együtt.
Elkészítési idő: 10 perc

kb. 90 kcal/adag

1 megjegyzés:

  1. Hétfõ
    Reggeli: Alma.
    Ebéd: Tejfeles paprikás csirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák savanyúsággal.
    Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása .

    Kedd
    Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
    Ebéd: Hatalmas tál töltött káposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása.
    Vacsora: Szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt, reszelt káposztatorzsával megszórva.

    Szerda
    Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott fõtt tojás sárgájának a fele, de abból, amennyi belefér.
    Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése, céklával. Nagy tál túrólepény lefényképezése.
    Vacsora: A képek elõhívása, savanyú uborka, hashajtó.

    Csütörtök
    Reggeli: Egy darab fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyereknek.
    Ebéd: Húsleves és tejfeles rakott krumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-bõl. Madártej elhelyezése a hûtõszekrényben. Vágott vegyes savanyúság.
    Vacsora: Ecetes hagyma citrommal.

    Péntek
    Reggeli: Fõtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle ízléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon (mire a többiek felébrednek), frissen mosott káposztalé keksz reszelékkel.
    Ebéd: Gõzölgõ bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár igmándi víz.
    Vacsora: hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépa szeletekkel.
    Lefekvés elõtt füldugó a korgó gyomor neszeinek kiküszöbölésére.

    Szombat
    Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szaharinnal, nyomelemekkel ízesítve.
    Ebéd: "Halászlé, túrós csusza, sütemény" címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes kockasajt, parádi vízzel.
    Vacsora: Paradicsombelsõség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.

    Vasárnap
    Reggeli: Fagylalt-tölcsér, nagy adag friss levegõ, sûrû szitán áttört kefír.
    Ebéd: Ricinus leves, csontlében abált torma, citromhéj szeletekkel, süteménymaradványok levakarása a tepsirõl.
    Vacsora: Amit a kanári meghagyott.

    VálaszTörlés