A fogyás azzal kezdődik, hogy eldöntöm: akarom, és ettől a szándékomtól semmi nem tántoríthat el!
2009. augusztus 16., vasárnap
csupaegészség
A sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, sózzuk, hozzáadjuk a kifacsart citrom levét, rácsorgatjuk a mézet, majd zöldsalátaleveleken tálaljuk a savanyú káposztával együtt. Elkészítési idő: 10 perc
Hétfõ Reggeli: Alma. Ebéd: Tejfeles paprikás csirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák savanyúsággal. Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása .
Kedd Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi. Ebéd: Hatalmas tál töltött káposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása. Vacsora: Szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt, reszelt káposztatorzsával megszórva.
Szerda Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott fõtt tojás sárgájának a fele, de abból, amennyi belefér. Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése, céklával. Nagy tál túrólepény lefényképezése. Vacsora: A képek elõhívása, savanyú uborka, hashajtó.
Csütörtök Reggeli: Egy darab fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyereknek. Ebéd: Húsleves és tejfeles rakott krumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-bõl. Madártej elhelyezése a hûtõszekrényben. Vágott vegyes savanyúság. Vacsora: Ecetes hagyma citrommal.
Péntek Reggeli: Fõtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle ízléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon (mire a többiek felébrednek), frissen mosott káposztalé keksz reszelékkel. Ebéd: Gõzölgõ bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár igmándi víz. Vacsora: hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépa szeletekkel. Lefekvés elõtt füldugó a korgó gyomor neszeinek kiküszöbölésére.
Szombat Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szaharinnal, nyomelemekkel ízesítve. Ebéd: "Halászlé, túrós csusza, sütemény" címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes kockasajt, parádi vízzel. Vacsora: Paradicsombelsõség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.
Vasárnap Reggeli: Fagylalt-tölcsér, nagy adag friss levegõ, sûrû szitán áttört kefír. Ebéd: Ricinus leves, csontlében abált torma, citromhéj szeletekkel, süteménymaradványok levakarása a tepsirõl. Vacsora: Amit a kanári meghagyott.
Hétfõ
VálaszTörlésReggeli: Alma.
Ebéd: Tejfeles paprikás csirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák savanyúsággal.
Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása .
Kedd
Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
Ebéd: Hatalmas tál töltött káposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása.
Vacsora: Szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt, reszelt káposztatorzsával megszórva.
Szerda
Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott fõtt tojás sárgájának a fele, de abból, amennyi belefér.
Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése, céklával. Nagy tál túrólepény lefényképezése.
Vacsora: A képek elõhívása, savanyú uborka, hashajtó.
Csütörtök
Reggeli: Egy darab fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyereknek.
Ebéd: Húsleves és tejfeles rakott krumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-bõl. Madártej elhelyezése a hûtõszekrényben. Vágott vegyes savanyúság.
Vacsora: Ecetes hagyma citrommal.
Péntek
Reggeli: Fõtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle ízléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon (mire a többiek felébrednek), frissen mosott káposztalé keksz reszelékkel.
Ebéd: Gõzölgõ bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár igmándi víz.
Vacsora: hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépa szeletekkel.
Lefekvés elõtt füldugó a korgó gyomor neszeinek kiküszöbölésére.
Szombat
Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szaharinnal, nyomelemekkel ízesítve.
Ebéd: "Halászlé, túrós csusza, sütemény" címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes kockasajt, parádi vízzel.
Vacsora: Paradicsombelsõség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.
Vasárnap
Reggeli: Fagylalt-tölcsér, nagy adag friss levegõ, sûrû szitán áttört kefír.
Ebéd: Ricinus leves, csontlében abált torma, citromhéj szeletekkel, süteménymaradványok levakarása a tepsirõl.
Vacsora: Amit a kanári meghagyott.