2010. május 27., csütörtök

18. nap: általános 10. - 3.kör

reggeli: 1 darab alma
ebéd: 20 deka gépsonka, 15 deka (kovászos) uborka, 1 darab közepes zöldpaprika, 5 deka olajbogyó, 1 deci natúr joghurt
(a brosura szerint ezekből sonkasalátát kéne gyártani)
vacsora: 5 deka párizsi, 15 deka (kovászos) uborka



update: reggeli OK, ebédre megettem kábé 4 darab zabkekszet, délutánpár darab tönkölybúza buláta csillapította éhségem, majd vacsorám 10 deka pulykasonka, 3 (vagy 4) koktélparadicsom, 3/4 erős zöldpaprika volt.  a melóból hazatérve szépen lassan betermeltem a zabkekszet tartalmazó guriga további darabjait, megittam 1 deci joghurtot és egy pohár kólát (!!!, én, aki uuuuuuuutálom, ill. csakis  az echte Coke-ot tudom meginni!). 
úgyhogy a mai napot nemigen előírások szerintinek nevezni. sajnos.


folyadék: 2 liter  

8 megjegyzés:

  1. egyik rokonom még régebben az uborkától fogyott le.. FÉl évig szinte csak uborkán és csalamádén élt...

    VálaszTörlés
  2. jááááj, azt biztosan nem birnam! :) tulsagosan egyoldalu lenne egyfelol, masreszrol pedig nemigen szeretem az uborkat. :S

    VálaszTörlés
  3. Nem is ajánlásképpen írtam.. csak meghökkentésképp :)))

    VálaszTörlés
  4. Ez az ábra a legnagyobb hülyeség, még akkor is, ha ez az általános ajánlást.
    Nem kell kínoznod magadat a fogyókúrával, nem kell éhezned, "bűnbe esned". Helyette egyél zöldséget és gyümölcsöt, amennyit csak kívánsz. Igyál sok folyadékot (elsősorban vizet, de a tea is jó). Felejtsd el a cukrot és a gabonaféléket. A tejtermékek fogyasztását fogd vissza, a kemény sajt belefér. De ha nem is akarsz tőlük teljesen megválni (tudom, nehéz), akkor is csak ritkán fogyassz ilyesmit.
    Próbáld ki a reform édességeket, van jó néhány recept a netet cukor nélkül, liszt nélkül.
    Húst pedig hetente többször is ehetsz, de válogasd meg, mit. A párizsi nem valódi hús.
    Lehet, hogy úgy gondolod, ez csak egy "jótanács az ezernyiből" - de talán a saját étkezési szokásaimmal és súlyommal példát mutathatok.

    VálaszTörlés
  5. Alexandra, hidd el, nem tekintem a sok közül egynek a tanácsodat, és nagyon köszönöm!
    igyekszem...
    már nem érzek bűntudatot, ha "elcsabulok", viszont igyekszem foleg gyumolcsot-zoldseget es joghurtot enni. (a joghurt mint tejtermek miert nem fer bele, sőt altalaban a tejtermék?)
    a hetvegen vege ennek, es atallitom magam mas palyara ... :)

    VálaszTörlés
  6. "A tejet a borjúra "tervezték", nem pedig emberi fogyasztásra. Az intenzív növekedési szakaszban lévő kisborjúnak a nagy inzulinválasz serkenti a növekedését, míg emberben inzulinrezisztenciát alakít ki. ... a tejben a tejsavó tartalmazza a nagy inzulinválaszt kiváltó fehérjét. Mivel a tejsavót a sajtgyártásban nem használják, ezért a sajt ebből a szempontból veszélytelen, viszont az összes többi tejtermék, mint túró, joghurt, tejföl hozzájárul a hiperinzulinizmus kialakulásához." Idézet Szendi Gábortól (http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/tej.php?olvas
    Már jó ideje kevesebb tejet, tejterméket fogyasztottam, amikor a kisfiam tejfehérje allergiája miatt még a maradéktól is el lettem tiltva. Ezek után jelentősen felgyorsult a terhesség utáni fogyásom üteme. A sógorom szintén, amikor fogyni akart, elhagyta a tejtermékeket, kivéve a sajtot (francia ;) ). Ő is jelentősen fogyott ezek után.

    VálaszTörlés
  7. Megkérdezhetem, mióta fogyókúrázol és mennyit sikerült így lefogynod? Egészségügyi vagy lelki okokból diétázol?
    Azt elfelejtettem az előbb írni, hogy amiatt ne aggódj, ha azt mondják, így kalcium hiányod lesz. Nem lesz. Példa erre az a rengeteg ázsiai, aki nem fogyaszt tejterméket, még sem alakul ki náluk hiánybetegség. A tejben ugyan sok a kálcium, de nincs elegendő foszfor, és a kálcium felszívódásához szükség van foszforra 2:1 arányban. Úgyhogy a sok kálcium szépen átfolyik rajtad. Másfelől a mákban és a szezámmagban (meg egy csomó másban is) sokkal jobb a kálcium-foszfor arány. A legideálisabb a mákban, így ha azt fogyasztod, remek csontjaid lesznek.

    VálaszTörlés